Stap 1 
boekplan

auteur | Rosemarie de Heij

Bibliothecaris Rosemarie de Heij publiceerde haar dichtbundel als paperback én hardcover.

Rosemarie De HeijWij over Rosemarie de Heij

Een dichtbundel publiceren moet vooral een prettige ervaring zijn, ook op financieel gebied. Rosemarie de Heij liet haar dichtbundel “Achter de deur” daarom digitaal printen in een kleine oplage, want  de markt voor gedichten is beperkt. En ja, dat geldt helaas ook voor hele goede gedichten. Deze dichter maakte verder slimme keuzes qua uitvoering. In een kleine oplage is full color relatief duur, daarom koos zij voor onze uitvoering “mix”: een combinatie tussen zwart-wit en kleur. Op die manier kon zij een aantal gedichten voorzien van mooie foto’s en de bundel tóch betaalbaar houden. En natuurlijk is een hardcover mooier, maar de extra kosten zouden de dichtbundel bijna onverkoopbaar maken. Daarom heeft zij één exemplaar als luxe hardcover laten uitvoeren en de rest als paperback. Deze mogelijkheid tot variëren is één van de voordelen van printing-on-demand.

Rosemarie de Heij over ons

“In een lastige periode van mijn leven, toen ik te maken kreeg met burn-out, heb ik een stuk verwerking mogen vinden in het schrijven van korte gedichten. Het was heel wezenlijk voor mij, als bibliothecaris, om uiting te geven aan mijn gevoel, door middels van woord en beeld. Aangemoedigd door een andere dichter, vatte ik het plan op om het boekje in druk te zien. Al surfend over internet vond ik deze site en ik voelde direct dat dit de juiste weg was. Ik ben niet teleurgesteld, integendeel, ik heb prima contact gehad en het boekje is precies geworden, zoals ik het mij gedroomd heb! Inmiddels is een tweede boekje in de maak en ook dit zal ik zeker via Bestelmijnboek.nl uitgeven. Overigens gaat voornoemde dichter nu ook in zee met bestelmijnboek.”

(red: Zegt het voort, zegt het voort. En bedankt!)