PERSBERICHT | Braille-blog

Braille-Blog

Ellen Koudijs-Siebel is blind en schreef het boek “Braille-blog”.

Het boek “Braille-blog, een verzameling blogs uit de afgelopen vijf jaar, van Ellen Koudijs-Siebel is uit. In deze Braille-blog beschrijft Ellen op lichtvoetige wijze, haar dagelijkse belevenissen als werkende, blinde moeder. Ellen zet in slechts een paar zinnen een situatie of gebeurtenis zo scherp neer, dat je deze onmiddellijk herkent. Sterker nog, je krijgt het gevoel dat je er zelf bij was of je wordt zelf even Ellen.

BRAILLE-BLOG

Wat begon als een grapje op het intranet van haar werk, groeide uit tot een veel gelezen online-blog. Haar blogs verschijnen niet alleen via haar eigen sociale mediakanalen, ze is al jaren de vaste blogger in het blad van de Oogvereniging. Daarnaast verschijnen haar blogs ook geregeld in andere tijdschriften of websites.

BLIND

Sinds haar vijfde jaar is Ellen volledig blind. Uit haar eerste levensjaren heeft zij nog wel visuele herinneringen, maar ze leerde alles zonder zicht. Haar levensmoto: “Ik kan alles behalve zien.” heeft haar ver gebracht. De blogs geven op prikkelende wijze de lezer een ander perspectief op alledaagse zaken. Na het lezen, zie je pas hoe visueel de wereld is ingericht.

“Het schrijven helpt me om gebeurtenissen een plekje te geven,” zegt Ellen. Ook minder leuke ervaringen beschrijft ze met een knipoog. “Het leven is al serieus genoeg en met zeuren bereik je niks.”

Zin gekregen om ook eens over haar schouder mee te kijken? Lees dan deze Braille-blog. Verkrijgbaar bij iedere betere boekhandel.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie: info@bestelmijnboek.nl

TITEL | Braille-Blog
AUTEUR | Ellen Koudijs-Siebel
ISBN | | 978-94-6247-308-9
PRIJS | € 16,95

MEER PERSBERICHTEN