auteur | Maureen Welscher
Journalist Maureen Welscher schreef al meer boeken over adoptie. Eigen beheer was voor haar een bewuste keuze.
Wij over Maureen Welscher
Steeds meer geadopteerden maken een rootsreis naar hun geboorteland. Om hun land te leren kennen maar vooral om hun biologische familie te ontmoeten. Hoe gaat het daarna verder? In “Thuis in twee landen” bundelt journalist en adoptiemoeder Maureen Welscher verhalen van geadopteerden en adoptieouders die vertellen over hun ervaringen ná de rootsreis.
Maureen Welscher (1966) studeerde journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Deze freelance journalist schreef al meer boeken, maar dit was wel het eerste boek dat zij in eigen beheer publiceerde. En dan komt er behoorlijk veel op je af! Zij werd daaom naar ons door verwezen door levensboeken-specialist Daniëla Postma, die wist dat wij werken met een stappenplan voor auteurs.
Omdat dit onderwerp “hot” is – zij het voor een relatief kleine doelgroep – heeft Maureen ervoor gekozen de distributie via het Centraal Boekhuis te laten verlopen. Dit is ook mogelijk met kleine oplages en daardoor is haar boek nu te vinden in vrijwel alle grote online-boekwinkels, zoals Bol, Bruna, AKO, etc.
Maureen Welscher over ons
“Mijn derde boek over adoptie wilde ik graag zelf uitgeven zodat ik alles zelf in de hand had: welk papiersoort, wat voor cover, wel of geen foto’s bij de verhalen, etc. Ik had geen zin meer me te moeten verdedigen tegenover een uitgever die vooral op het geld lette. Het is mijn mooiste boek geworden, precies zoals ik het voor ogen had. Een mooie matte cover en de tekst gedrukt op glanzend, wit, dik papier. Fris en stoer, dat is wat het boek uitstraalt. En ik weet niet hoe het kan, maar de inkoopprijs van dit boek ligt een stuk lager dan bij mijn andere twee boeken (die op grof, smoezelig ogend papier gedrukt zijn). Ik vind mijn vorige boeken zo lelijk dat ik alleen nog maar kan denken: ‘ik wil ze laten herdrukken bij Esther!’“
-edit: graag! 😉
In Reformatorisch Dagblad op 6-10-2019
Maureen maakte een Rootzreis met haar eigen adoptiekinderen. Als ze eenmaal thuis zijn laat de rootsreis Welscher niet los. Ze besluit andere geadopteerde kinderen met hun ouders te interviewen over hun rootsreis en schrijft er een boek over: ”Retourtje roots”. De tendens van het boek: een rootsreis kan ingewikkeld zijn maar is de moeite meer dan waard. Welscher: „Weten is altijd beter dan niet weten, zelfs wanneer weten betekent dat je verder moet leven met moeilijke of verdrietige informatie. Wat er gebeurt na de ontmoeting en hoe de relatie zich ontwikkelt, is voor iedereen anders. Vaak zijn er communicatieproblemen, cultuurverschillen of verschillende verwachtingspatronen die het opbouwen van een diepgaand contact bemoeilijken. Maar zelfs als er geen contact meer is zal het weten wie de biologische ouders zijn innerlijke rust geven.”
Lees meer: https://www.rd.nl/meer-rd/samenleving/rootsreis-ingewikkeld-maar-zinvol-1.1605332