Stap 1 
boekplan

EDITOR | Léon Blickman

 

EDITOR | Léon Blickman

Voormalig docent Léon Blickman controleert iedere tekst twee maal.  

Mijn naam is Léon BlickmanIk ben heel lang werkzaam geweest in het onderwijs, maar naast lesgeven had ik altijd al een andere passie: het verbeteren van teksten. Al in mijn studententijd ontdeed ik scripties van studenten in andere vakken van fouten en maakte ik deze beter leesbaar. Een jaar of tien geleden besloot ik echt iets met die passie te gaan doen: ik richtte tekstcorrectiebureau Tekstblick op. Sindsdien heb ik een kleine 150 manuscripten voor publicatie gereedgemaakt, zowel in opdracht van uitgeverijen als van particulieren. Daarnaast heb ik veel websites en scripties verbeterd.

Ik ben van mening dat iedere tekst voor publicatie twee keer moet worden gecontroleerd, en wel om twee redenen. Ten eerste herschrijft de redacteur soms veel zinnen, waardoor er een typefoutje in kan sluipen. Ten tweede ziet zelfs de beste redacteur-corrector bij eerste lezing nog weleens een foutje over het hoofd.

Ik werk voor 35 euro per uur. Bij dat bedrag blijft het, want sinds 1 januari 2021 bent u mij op grond van de nieuwe Kleineondernemersregeling (KOR) geen 21 procent btw meer verschuldigd. Maar ja, hoelang ben ik met uw manuscript bezig? Ik heb de afgelopen jaren vastgesteld dat ik bij een tekst van gemiddelde kwaliteit ongeveer 3000 woorden per uur kan bewerken, inclusief die extra controle. Voor een manuscript van 50.000 woorden heb ik dus een kleine 17 uur nodig, zodat de kosten in dat geval ongeveer 500 euro zullen bedragen. Al naargelang de kwaliteit van uw tekst kan dat bedrag dus wel hoger of lager uitvallen. Natuurlijk wilt u van tevoren weten waar u aan toe bent. Geen probleem. U stuurt mij een paar representatieve pagina’s van uw manuscript en aan de hand daarvan kan ik een offerte voor u maken.

Ik vind het heel belangrijk dat boeken zonder fouten verschijnen, maar vooral ook dat ze prettig leesbaar zijn. Om die doelen te bereiken doe ik mijn uiterste best.

PRIJZEN EDITOR

Wij werken met “dreamteams” van externe professionals, zodat jij als uitgever/auteur meer keus hebt. Maak wel altijd vooraf duidelijke afspraken over de prijs, opdracht en doorlooptijd. Natuurlijk is de prijs een belangrijke factor, maar zorg ook dat je een goede klik hebt met je editor en dat jouw wensen aansluiten bij het product. De invulling van pakketten kan verschillen per editor, dus check even de voorwaarden op hun eigen website. Aan de tekst op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend..

PROEFLEZEN | € 300,- excl. btw bij 50.000 woorden
CORRECTIE | € 300,- excl. btw bij 50.000 woorden
EDITING | € 500,- excl. btw bij 50.000 woorden
COACHING | –

PLANNING | Hou rekening met een doorlooptijd van gemiddeld 1 week voor correctie en 2 weken voor editing.
EXTRA INFO | Dit zijn richtprijzen: afhankelijk van de kwaliteit van het manuscript doe ik er korter of langer over en kan de prijs veranderen.

Ons dreamteam

KIES JOUW EDITOR

Via onderstaande lijst kun je kiezen uit diverse editors, waarmee wij prettig samenwerken. Wij noemen dat ons “dreamteam”. Het zijn externe professionals (dus NIET bij ons in dienst) en je kunt rechtstreeks contact met hen opnemen.

EDITOR | Susan de Boer
dreamteam

EDITOR | Susan de Boer

Als journalist/tekstschrijver en redacteur zorgt Susan de Boer ervoor dat verhalen van mensen en organisaties

BOEKBEGELEIDER | Loes Visch
dreamteam

BOEKBEGELEIDER | Loes Visch

Loes Visch van XXLV Boekbegeleiding is gespecialiseerd in het begeleiden van kunst- en cultuurgerelateerde boekprojecten

EDITOR | Daniëla Postma
dreamteam

EDITOR | Daniëla Postma

Daniëla Postma heeft zich gespecialiseerd in schrijfcoaching, redactie én vormgeving van levensverhalen.