Stap 1 
boekplan

GASTBLOG | Meer keus via ikwilschrijven.nl

 

Als schrijver kun je je altijd verder ontwikkelen. Je bent nooit uitgeleerd! Schrijvers die op zoek zijn naar professionele begeleiding vinden op www.ikwilschrijven.nl gemakkelijk een schrijfdocent of schrijfcoach die bij hen past. Gastblogger & schrijfcoach Marja van Rossum legt uit wat dit platform voor auteurs kan doen voor jou.  

 

Schrijfdocenten

Schrijfdocenten en schrijfcoaches weten als geen ander hoe waardevol schrijven is voor mensen. Zij zijn opgeleid om jong en oud te inspireren, te onderwijzen en te begeleiden bij het schrijven in allerlei genres. Ze kunnen je verder helpen via een schrijfcursus of schrijfworkshop en begeleiding bieden bij het schrijven van een boek, als je beter Nederlands wilt leren schrijven, je levensverhaal op papier wilt zetten of je zakelijke teksten naar een hoger plan wilt brengen.

www.ikwilschrijven.nl

Het meeste profijt heb je dan met een schrijfdocent of schrijfcoach die bij je past. Die jou begrijpt en je kwaliteiten naar boven haalt. Zo iemand vinden gaat tegenwoordig gemakkelijk via ikwilschrijven.nl. Op dit platform voor schrijfcoaches ontdek je wie zij zijn, wat ze te bieden hebben en waar je ze vindt. De speciale zoekfilter maak het leuk en gemakkelijk.

Woordenkabinet

Naast zoekfilters vind je volop inspiratie in het woordenkabinet, een ‘schrijfwiki’ met meer dan 75 zoekwoorden. Van Art Journal tot Zenschrijven. Ieder laatje in het woordenkabinet heeft een korte uitleg: bijvoorbeeld over schrijftechniek, het schrijven van blogs en interviews, kinderverhalen of essays, en over het schrijven van gedichten of spoken word, maar ook over het verschil tussen een schrijfworkshop, een schrijfcursus of schrijfcafé en wat die opleveren voor een schrijver.

Netwerk schrijfdocenten

Ikwilschrijven.nl is een initiatief van het Netwerk Schrijfdocenten, sinds 1998 het platform waar docenten creatief schrijven en schrijfcoaches kennis delen, elkaar vragen stellen, sparren, elkaar ondersteunen en ervaringen uitwisselen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het vakgebied. Op de Facebookpagina zie je hoe zij aan het werk zijn en wat hen inspireert. Ook delen zij hier schrijftips en andere schrijfnieuwtjes. 

GASTBLOGGER MARJA VAN ROSSUM

EDITOR | Marja van Rossum

Marja van Rossum van Schrijven in Delft is onderdeel van ons dreamteam en schreef het boek Schrijfstarters. In 2009 volgde ze de Docenten Opleiding Creatief Schrijven en sindsdien geeft ze met veel plezier schrijflessen en workshops creatief schrijven aan jong en oud. ‘Ik heb een mooi vak, dat ook nog eens goed aansluit bij mijn andere vakgebied: filosoferen.’ Deze professionele schrijfdocent leert je lef te hebben, laat zien welke technieken effectief werken en laat je ervaren hoe je door te schrijven beter wordt in schrijven. ‘Misschien ga je niet meteen dat boek schrijven, dat je zo graag in handen wilt hebben. Maar met een goede begeleiding kom je een heel eind!’