Stap 1 
boekplan

auteur | Hélène van Oudheusden

Haar boek over onderwijs aan vluchtelingen moet wereldwijd verkocht kunnen worden, dus voor Hélène van Oudheusden is het extra belangrijk dat zij de rechten op haar werkt behoudt.

HELENE VAN OUDHEUSDEN | teaching Refugee ChildrenWij over Hélène van Oudheusden

Hélène van Oudheusden adviseert leraren over hoe zij om kunnen gaan met de speciale behoeftes van vluchtelingen. Zij is enorm bevlogen en heeft o.a. in de vluchtelingenkampen in Griekenland gewerkt. Zij schreef “Teaching Refugee Children” om haar expertise te delen met andere onderwijs-professionals.

Maar de vluchtelingen-problematiek in het onderwijs speelt zich natuurlijk grotendeels in het buitenland af, waar leraren van verschillende nationaliteiten werken met deze kinderen. Daarom is haar boek in het Engels geschreven en is het belangrijk dat “Teaching Refugee Children” wereldwijd verkocht wordt. Het zou niet handig zijn om de distributie in andere landen via BestelMijnBoek te laten lopen. Immers, als je een boek in Nederland print en opstuurt naar de andere kant van de aardbol, zijn de portokosten onevenredig hoog. Hélène heeft er om die reden voor gekozen om voor bestellingen uit het buitenland te werken met Amazon, die een wereldwijd netwerk hebben en lokaal printen. De Nederlandse bestellingen – via de boekhandels – worden geproduceerd en gedistribueerd via BestelMijnBoek. En daar zijn we trots op, want dit is een waardevol boek!

In 2019 verscheen het tweede boek van Helene: “Maak een krachtplek van je werk” over inspirerende zelfzorg voor professionals. En opnieuw heeft zij gekozen voor deze vorm van distributie!

[youtube video_id=”nyTWH12rlcI” width=”640″ height=”450″ ]

Hélène van Oudheusden over ons

“Met plezier heb ik samengewerkt met Esther Kraaijenbrink voor de verschijning van Teaching Refugee Children. In het schrijfproces is het fijn om af en toe te sparren met een professional. Met Esthers tips en adviezen kan ik telkens vooruit. Geen zee is te hoog voor haar en humor en klantvriendelijkheid staan voorop! Ik kan je van harte aanraden om eens een koffie-afspraak met Esther te maken. Je gaat vol nieuwe ideeën weer naar buiten. En als je iets vergeet? Dan helpt haar boek ‘Zeg je baan nog niet op’ je met 186 (!) tips over alles wat met schrijven en uitgeven te maken heeft.”

OVER HET BOEK Maak een krachtplek van je werk

Herken je dit? Je begon enthousiast aan je baan of opdracht en dan loopt het anders. Je hebt nu het gevoel dat je achter de feiten aanloopt. Je haalt niet het beste uit jezelf en hebt het te druk. Wie kent dan niet de neiging je ten koste van jezelf te schikken naar de gewoontes binnen de organisatie? Wil je dat graag veranderen? Neem dan zelf de regie over jouw werkgeluk.

In “Maak een krachtplek van je werk” helpt Hélène van Oudheusden je om weer vanuit bezieling te werken. Ze motiveert je om te navigeren tussen je emoties, gedachten en overtuigingen. Zodat je opnieuw vertrouwt op je innerlijke stem. Die je vertelt welke nieuwe stappen jij kunt zetten op je werk.

Booktrailer  Maak een krachtplek van je werk

[youtube video_id=”Z0CKgCAtvSk” width=”640″ height=”450″ ]

NOVEMBER 2019 | In het vakblad Therapeut, Coach & Counselor van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

OVER HET BOEK “TEACHING REFUGEE CHILDREN”

In Teaching Refugee Children geeft Hélène van Oudheusden leraren een nieuw perspectief op traumasensitief lesgeven aan vluchtelingkinderen. Met de Reis van de Held (Joseph Campbell) maakt de leraar een innerlijke reis waardoor hij zijn leerlingen nog beter aanvoelt. Daardoor kan hij zijn lessen precies op maat maken voor de behoeften van vluchtelingkinderen. Elke creatieve methode, tool en oefening inspireert de leraar om een warm pedagogisch klimaat te creëren waarin kinderen zich vrij kunnen ontwikkelen. Teaching Refugee Children is alleen in het Engels beschikbaar.

Booktrailer  Teaching Refugee Children

[youtube video_id=”-u_uJEm8-l4″ width=”640″ height=”450″ ]

PERSBERICHT 29-8-2018

PERSBERICHT | Teaching Refugee Children
PERSBERICHT | Den Haag, 29 augustus 2018 – In Teaching Refugee Children geeft Hélène van Oudheusden leraren een nieuw perspectief op traumasensitief lesgeven aan vluchtelingkinderen.