65 | eigen website
Opname in de webshop van BestelMijnBoek is gratis. Daarnaast kun je natuurlijk ook een geheel eigen website (laten) maken.
Er zijn een aantal redenen om een eigen website te maken. Ten eerste heb je met een eigen website onbeperkt ruimte en vrijheid om jouw boek te promoten. Dat betekent dat je naast de standaard productinformatie bij het boek, bijvoorbeeld ook aparte pagina’s kunt aanmaken voor een biografie of blog.
Daarmee vergroot je de kans dat mensen jouw boek vinden via Google. Zeker voor “zakelijke schrijvers” is dit heel belangrijk.
Simpele websites
Zelf maken moeilijk? Via diverse platforms is tegenwoordig vrijwel geen technische kennis nodig – wel geduld – en het is nog (bijna) gratis ook.
Zitten er dan geen nadelen aan? Toch wel! Als zo’n platform stopt, heb jij ineens geen website meer. En we hebben dat in het verleden ook echt zien gebeuren. Daarnaast kun je geen extra “custom” opties toevoegen, als je speciale wensen hebt.
WordPress
Deze simpele websites zullen voor veel auteurs dé oplossing zijn, maar als je hogere eisen stelt moet je investeren in een WordPress-website. Hiermee kan vrijwel iedere webdesigner werken, dus je bent minder afhankelijk. Daarnaast zorgen duizenden beschikbare plugins voor extra functionaliteit.
Voor een website verwijzen wij graag naar de kant-en-klare websites voor auteurs van Innoventu. Deze pakketten zijn speciaal afgestemd op de behoeftes van auteurs en door efficiënt beheer is dit heel betaalbaar.
Betaalmethodes
De ervaring leert dat als men het boek zélf verkoopt, wanbetalers de grootste kostenpost zijn. Zorg dus dat de betaling goed geregeld is.
Voor een kleine shop is de koppeling met iDEAL vrij bewerkelijk en kostbaar. Makkelijker en goedkoper is dit via Mollie. En PayPal? Eerlijk gezegd heeft nog nóóit iemand mij zo betaald. Voor echt heel kleine oplages kun je de Tikkie-app downloaden. Daarmee vraag je bekenden via een link in WhatsApp of SMS te betalen. Deze gratis app van de ABN AMRO is ook beschikbaar voor klanten van andere banken