Stap 1 
boekplan

TIP 37 | De voordelen van e-mail marketing

 

e-mail marketing

E-mail marketing is een zeer goedkope én effectieve manier om jouw boek te promoten.

Het grootste voordeel is dat het versturen van e-mails in principe gratis is. Het geeft bovendien betere resultaten dan andere advertentievormen. Dat komt doordat je de e-mails heel persoonlijk kunt maken en de doelgroep nauwkeurig kunt vaststellen. Echter, wees wel voorzichtig. Jij vindt jouw boek geweldig nieuws, maar de ontvanger kan het opvatten als spam, wat negatief werkt en zelfs torenhoge boetes kan opleveren. Volgens de wet moeten mensen zichzelf opgeven voor nieuwsbrieven.

MAILCHIMP

Je kunt problemen voorkomen met goede e-mailmarketingtools. MailChimp heeft mijn persoonlijke voorkeur: een gratis tool met prachtige templates en heel gebruiksvriendelijk. Een kind kan de was doen. Jouw e-mailings zien er ineens heel professioneel uit. Je ontwerpt via MailChimp eenvoudig een online formulier dat voldoet aan de wettelijke eisen, inclusief bevestigingsmail. Daarmee kunnen klanten zichzelf inschrijven voor jouw nieuwsbrief.

MAILINGLIST

En daar zit dan ook meteen de grootste moeilijkheid: hoe haal je mensen over dat daadwerkelijk te doen? Dat kan door ‘cadeautjes’ (gratis e-book bij inschrijving), door mensen te lokken met interessante inhoud via social media (MailChimp heeft een koppeling met Facebook) of door pas toegang te verlenen tot iets interessants als het formulier ingevuld is. Je kan echt niet vroeg genoeg starten met het opbouwen van een mailinglist (adressenlijst).