Stap 1 
boekplan

auteur | Nan Uhlenhop

Nan Uhlenhop zette haar levensverhaal op papier, maar wilde niemand kwetsen. Zij deed dat daarom in romanvorm.

Nan UhlenhopWij over Nan Uhlenhop

Nan Uhlenhop – een tengere toch zeer pittige dame – meldde zich bij ons omdat zij haar levensverhaal wilde uitgeven. Ze had er jaren aan geschreven, maar twijfelde of het verstandig was dit boek te publiceren. Want niet iedereen in haar leven komt er even goed af in haar verhaal. Dat zien we vaker en Nan is niet de eerste die zich hierover zorgen maakte. Gelukkig heeft zij een goede editor getroffen, die haar heeft geholpen van een zeer persoonlijke levensverhaal een prettig leesbare roman te maken. Het boek is bijvoorbeeld geschreven in de derde persoon, waardoor nét genoeg afstand ontstaat. Daarnaast zijn alle namen vervangen en schrijft Nan onder een pseudoniem, zodat niemand de hoofdpersonen in het boek zal herkennen. Bijkomend voordeel is dat de roman in deze vorm ook geschikt is voor een groter publiek. Het is een heerlijk boek geworden!

Voor Nan en alle andere auteurs die worstelen met dit dilemma, willen we een quote aanhalen van de bekende Amerikaanse auteur Anne Lamott: “You own everything that happened to you. Tell your stories. If people wanted you to write warmly about them, they should’ve behaved better.”

Nan Uhlenhop over ons

“Een boek schrijven betekent hard werken en door diepe dalen gaan. Met veel enthousiasme begon ik te schrijven, maar het was vooral de onzekerheid die mijn jarenlang geploeter overschaduwde. Maar met veel doorzettingsvermogen kwam mijn boek tot stand. Waar bij andere uitgevers de mogelijkheden beperkt waren, kwam aan mijn zoektocht een einde toen ik Esther ontmoette. Een sterke vrouw met karakter, die dromen waarmaakt. Ik ben trots op haar en mijn boek.”