Stap 1 
boekplan

auteur | Kees Steketee

Kees Steketee schreef een roman die grotendeels is gebaseerd op zijn eigen leven op muziekscholen.

auteur Kees SteketeeWij over Kees Steketee

Kees Steketee (1954) was al behoorlijk ervaren op gebied van publiceren in eigen beheer. Hij had dan ook een heel duidelijk beeld van hoe zijn boek uit moest gaan zien, en gaf onze vormgeefster Madina tóch de nodige ruimte om tot een goed ontwerp te komen. Voor ons is dat heel prettig werken. Hij leverde zelf de vrij abstracte aquarel van kunstenaar Sip Hofstede aan als afbeelding voor zijn omslag. Een prima keuze, maar Madina vond dat het wel een  “touch of color” nodig had om de omslag sprekender te maken. Zij koos daarom voor een heldere kleur lichtblauw, dat ietwat transparant is als link met de aquarel. De titel is vergroot (leende zich daar ook goed voor), zodat deze ook op kleine afbeeldingen in webshops goed leesbaar is. Al met al is dit een project geworden waar we oprecht trots op zijn!

Kees Steketee over ons

“Onlangs verscheen mijn roman Nieuwe bezems. Al in een vroeg stadium tijdens het schrijfproces heb ik contact gezocht met Bestelmijnboek.nl. Ik had eerder boeken uitgegeven via andere POD-kanalen. De eerste beviel me erg goed. Het was een eenmanszaak die, door het plotselinge overlijden van de eigenaar, ophield te bestaan. Daarna kwam ik bij een uitgeverij terecht die ontzettend veel boeken uitgeeft, in een hoog tempo, heel efficiënt, maar daardoor ook zeer zakelijk, en zonder aanzien des persoons. Als je de reviews leest van schrijvers die daar hun boeken uitgeven breek je haast de benen over de vele taalfouten. Men noemt zich uitgeverij, maar is in wezen niets anders dan een drukkerij. Soms schaamde ik me dat mijn boek daar tussen stond… Bij Bestelmijnboek.nl had ik direct een goed gevoel. Het was ook meteen duidelijk: jij als schrijver bent zelf de uitgever, wij verzorgen de uitvoering. En dat ging op een uiterst prettige wijze. De papiersoort, de omslag, alles was bespreekbaar en het boek is precies geworden, nee, het is veel mooier geworden, dan wat ik er van gehoopt had. En mooi dat het ook, zonder ingewikkelde toestanden, in heel het land makkelijk te verkrijgen is via de webwinkels van Bol.com en BestelMijnBoek!”

Kees Steketee | Nieuwe bezemsOver het boek “Nieuwe bezems”

Nieuwe bezems vertelt het verhaal van Bram van Damme en het Instituut voor Kunstzinnige Vorming, het IKV, in de fictieve stad Noordersluis, ergens in het noorden van Groningen. Een muziekschool die, zoals op zoveel plaatsen in ons land, in de zestiger jaren van de twintigste eeuw werd opgericht en die na een bloeiende beginperiode, zoals ook zovele, wegens bezuinigingen, veranderende inzichten, misschien ook wel wanbeleid, uiteindelijk wordt omgevormd tot een soort verhuurbedrijf van leskamertjes. Dat proces en de wonderlijke weg er naar toe wordt beschreven, evenals de manier waarop collega’s met elkaar omgaan als het leven lastig wordt. Dan lijkt collegialiteit ver te zoeken, en is het ieder voor zich, en niemand voor ons allen.

In de Noordekrant 21 januari 2019

De Noorderkant over het boek “Zo lust ik er nog wel één” van Kees Steketee: Geschreven met humor, met ironie, met zelfspot, maar bovenal vol verbazing.”

In de Ommelander Courant 13 april 2017

IN DE PERS | Kees steketee met Nieuwe Bezems

De Eemslander | 12 april 2017

Auteur Kees Steketee | nieuwe bezems

Protestantse Kerkbode 8 april 2017

IN DE PERS | Kees steketee met Nieuwe Bezems

Alumniblad van de Rijks Universiteit Groningen

IN DE PERS | Kees steketee met Nieuwe Bezems

Interview 5 april 2017

Interview door Babette Alma voor RTV Noord over zijn boek “Nieuwe Bezems” (vanaf minuut 17):
http://www.rtvnoord.nl/radio/programma/20052/Babette-op-Noord/aflevering/9235

Schilderij van Sip Hofstede

Dit schilderij van de auteur achter het orgel, acryl op linnen (40×50), werd geschilderd door Sip Hofstede. Deze kunstenaar maakte ook ook de aquarel die voor de cover van Nieuwe bezems is gebruikt.

auteur Kees Steketee