Stap 1 
boekplan

auteur | Ingrid Ruijsenaars

Na het overlijden van haar moeder kwam Ingrid Ruijsenaars twee dagboeken tegen van haar ouders over hun boottocht naar Kenia in 1946. Deze dagboeken waren de basis voor het boek “Turbo charged”.

auteur | Ingrid RuijsenaarsWij over Ingrid Ruijsenaars

Na tientallen levensverhalen door diverse auteurs, mochten we deze keer aan de slag voor een familielid. We leerden Jan en Ingrid kennen via Facebook en hij bleek een neef van mijn opa te zijn. Voor Ingrid Ruijsenaars was het traject ook een beetje emotioneel, omdat het de dagboeken van haar ouders betrof. Dat bracht duidelijk herinneringen boven. Deze opdracht was dus extra spannend en legde de lat meteen hoog voor onze nieuwe vormgeefster Madina. In samenspraak met Ingrid zijn de dagboeken en achtergrondinformatie samengevoegd tot een uniek tweetalig boek (Nederlands en Engels). Maar het zijn vooral de oude foto’s in “Turbo charged” die dat bijzondere sfeertje van de emigratie van een jong stel in 1946 feilloos vastgelegd hebben. Dit boek is overigens alleen bedoeld voor de familie, dus het werd geprint in een beperkte oplage en is niet te koop via Bol.com.

Ingrid Ruijsenaars over ons

“Bij het opruimen van documentatie van mijn overleden moeder zijn we twee dagboeken tegengekomen van mijn ouders over hun boottocht naar Kenia in 1946. Na de oorlog zijn ze als pioniers vertrokken om hun heil en geluk te vinden in een ver land! Deze dagboeken beschreven hun dagelijks belevenissen aan boord een vracht schip dat vertrok vanuit Antwerpen en 6 weken later aanmeerde in Mombasa. De 3 kinderen, allen geboren in Oost Afrika, vonden het leuk om deze dagboeken uit te geven als naslag werk voor onze kleinkinderen en volgende generaties. Wij hoorde dat Esther en haar team boeken in kleinschalige oplages uitgeeft en hebben haar ten slotte opdracht gegeven om deze dagboeken op te maken en te drukken. Doordat er nogal veel buitenlandse familieleden zijn is er besloten om het boek tweetalig uit te brengen, een kant Nederlands, en geflipt omgekeerd in het Engels. Met haar deskundige kennis en inbreng is het een heel persoonlijk boek geworden, tot grote tevredenheid van de hele familie.”

auteur | Ingrid Ruijsenaars

Esther (BestelMijnBoek), Jan, Ingrid (auteur) en Madina (vormgeefster)