Stap 1 
boekplan

auteur | Henk van de Laak

Henk van de Laak heeft onze verwachtingen overtroffen. Deze pensionado schreef een boek over Rijkswaterstaat en dankzij zijn doorzettingsvermogen is het verschenen als prachtige hardcover.

Henk van de LaakWij over Henk van de Laak

Henk van de Laak meldde zich vorig jaar bij ons voor een boek over de geschiedenis van Rijkswaterstaat. Hij was 20 jaar dienstkringhoofd en had na zijn pensioen enorm veel tijd gestoken in deze gedetailleerde beschrijving. Hij had zijn zinnen gezet op een mooi uitgevoerd full color boek, met harde kaft. Voorzichtig legden wij hem uit dat dit in kleine oplages zou leiden tot een vrij hoge verkoopprijs. Kort gezegd: onverkoopbaar. Maar Henk liet zich niet ontmoedigen en besloot dan gewoon voor een grote oplage te gaan. Om het risico te beperken, werd hem aangeraden met een intekenlijst te werken. Pas als hij uit te kosten zou zijn, zouden we eraan verder werken. We hadden eerlijk gezegd niet verwacht hem snel terug te zien, maar de man was een pitbull! Met tomeloze energie heeft hij collega’s, oud-collega’s en sponsors benaderd. En in het voorjaar van 2016 rolde het boek “De dienstkring – De voordeur van Rijkswaterstaat” van de drukpers. Het is een mooi boek geworden waar Henk oprecht trots op mag zijn!

Henk van de Laak over ons

“Ik was al geruime tijd bezig met het schrijven van mijn eerste boek, dat naar verwachting door Rijkswaterstaat zou worden uitgebracht. Mede door een gewijzigde visie bleek dit niet meer het geval te zijn. Ik moest op zoek naar een mogelijkheid om mijn boek zelf uit te geven en deed onderzoek op internet. Daar vond ik “printing on demand-uitgevers”. Op de Boekenmarkt in Deventer ontmoette ik Esther Kraaijenbrink van BestelMijnBoek.nl. In het gesprek werd mij veel duidelijk en heeft geleid tot een eerste oriënterend gesprek in Den Haag. Haar menselijke en persoonlijke benadering viel direct goed bij mij. In eerste instantie koos ik voor digitaal printen, maar na goede adviezen en verkregen sponsoring werd mijn boek toch in offset drukwerk uitgebracht. De gemaakte keuzes in de opmaak zijn zeer treffend voor mijn boek. Het is een uitgave geworden in hoge kwaliteit, waarvoor ik van vele kanten veel bewondering heb gekregen.”

In het blad Filatelist van oktober 2016

In het blad Filatelist van oktober 2016

In het tijdschrift Geo-Info, nr. 3 van 2016 (jaargang 13)

De dienstkring --- De voordeur van rijkswaterstaat

In de Hertogpost, maart 2016

De dienstkring - van de Laak

In het Verenigingsbulletin van de VOR, april 2016

De dienstkring - van de Laak

In de OTAR van maart 2016

De dienstkring

Uitreiking boek

Vrijdag 8 april 2016 mocht de auteur, Henk van de Laak, zijn boek uitreiken aan de plaatsvervangend directeur-generaal van Rijkswaterstaat en hoofdingenieur-directeur Midden-Nederland tijdens de jaar vergadering van de vereniging van Infrabeheerders. Woensdag 13 april is het ook aangeboden aan de directeur-generaal van Rijkswatewrstaat, de heer J.H. Dronkers tijdens de ALV van de VOR (Vereniging medewerkers oud-Rijkswaterstaat).

RWS de dienstkring