Stap 1 
boekplan

auteur | Ger Koreman

Auteur Ger Koreman schreef een historische roman over de periode 1914-1918 en krijgt veel persaandacht in Belgie.

auteur-koreman-300x300Wij over Ger Koreman

Auteur Ger Koreman brengt de geschiedenis tot leven in zijn historische roman “Soldaat Navette meldt zich“. “Een ‘Ollander’ die een boek schrijft over een gekwetste Belgische soldaat die naar Engeland vlucht vanuit Dendermonde door Belgiė en Nederland. Daar moesten onze zuiderburen even aan wennen, maar met het eindresultaat zijn ze zeer tevreden. Een op feiten en waarschijnlijkheden gebaseerde oorlogsroman over een achterneef van zijn zwager uit Vlaanderen, gebruikmakend van de trotse verhalen zoals ze nog altijd binnen de familie verteld worden. Maar ook onderzoek o.a. in het militair archief naar het dossier van soldaat Navette in Evere bij Brussel, leverde verrassende informatie op. Fysieke erfstukken binnen de familie maakt het verhaal compleet. Een spannende roman waarbij Soldaat Navette tijdens zijn vlucht kennis maakt met de wreedheden en verschrikkingen van de Duitsers.

Dit boek krijgt met name in België veel aandacht, omdat de Eerste Wereldoorlog daar veel meer leeft onder de mensen. Het eerste exemplaar van ‘Soldaat Navette meldt zich’ werd overhandigd aan de Burgemeester van Dendermonde. Deze schrijft in zijn voorwoord o.a.: “Dit boek voegt een nieuwe dimensie toe aan de vele boeken over de Groote Oorlog. Soldaat Navette laat ons goed aanvoelen hoe het geweest moet zijn. Dat is de grote verdienste van deze roman.”

Update 2017 |  Ondertussen zijn we al weer een paar jaar verder en verscheen het vijfde boek van Ger Koreman via BestelMijnBoek. Na Avonturen in de avonduren, Soldaat Navette meldt zichDe 9 golf holes van de OGD en Als de Oostvaardersdijk kon lullen verscheen in 2017 een kinderboek over de geschiedenis van Lelystad: Lelystad ziet Abraham.

Ger Koreman over ons

“Ik ben 50 jaar werkzaam geweest in de grafische industrie, waarvan 30 jaar als commerciële man. Ik weet dus wat het drukken van boeken op traditionele wijze kost. Dankzij P.O.D. (Printing-On-Demand) werd het ineens mogelijk tegen een redelijke prijs kleine oplages of zelfs één boek te laten printen. Na al een keer een boek via P.O.D. te hebben uitgegeven, ben ik uiteindelijk voor mijn volgende boeken bij BestelMijnBoek terecht gekomen. We hebben persoonlijk kennis gemaakt en Esther leidt het bedrijf m.i. op de juiste manier. Neemt rationele beslissingen zonder gezeur, adviseert je als je een steekje laat vallen, komt haar afspraken na en lost eventuele probleempjes direct op. Ik ben zeer tevreden en ga net als in 2014 ook dit jaar weer twee boeken bij haar uitbrengen.”

In de krant van Radio Lelystad december 2020

In LEF magazine 1 juni 2018

Ger Koreman in Lef Magazine over zijn aan drank verslaafde ouders

In de Flevopost van 2 augustus 2017

krant-koreman-600-2017-08-02

In de Flevopost van 12 juli 2017

Lelystad – Ger Koreman overhandigt donderdag op de Dr. Herman Bekiusschool het eerste exemplaar van zijn boek ‘Lelystad ziet Abraham 1967-2017’ aan burgemeester Ina Adema. Lelystedeling Ger Koreman heeft het boek geschreven naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van Lelystad. Het boek is er op gericht om kinderen te laten zien en lezen wat er allemaal in Lelystad bereikt is en wat er zoal te beleven valt. Vijftig bezienswaardigheden worden in dit boek beleefd en besproken. Alle basisscholen in Lelystad ontvangen drie exemplaren van het boek. De royalty’s van het boek worden beschikbaar gesteld aan de Stichting BRAM Lelystad, een stichting die zich inzet voor kinderen met ADHD, pdd-nos en autisme. Het boek ‘Lelystad ziet Abraham 1967-2017‘ is onder andere te bestellen op Bol.com.

Ger Koreman presenteert 'Lelystad ziet Abraham 1967-2017'

 

In de Flevopost van 1 juni 2015

Lelystad – Lelystedeling Ger Koreman presenteerde vrijdag zijn boek ‘Als de Oostvaardersdijk kon lullen’. Burgemeester Margreet Horselenberg nam het eerste exemplaar in ontvangst. Dit gebeurde in de burgerzaal van het Stadhuis, in het bijzijn van onder anderen 120 (oud)buschauffeurs en forensen. De burgemeester, die ook het voorwoord voor het boek schreef, gaf aan dat het boek een aanvulling is op de geschiedenis van Lelystad. ‘Een reis langs herinneringen’, zoals haar voorwoord begint. Waarna ze Ger Koreman bedankte en complimenteerde om zijn doorzettingsvermogen dit boek te schrijven. Koreman schreef het boek niet alleen. Na een oproep leverden 79 Lelystedelingen hun bijdrage aan het boek. De burgemeester ging op een ludieke manier de discussie over het boek aan met de aanwezige forensen en buschauffeurs. Dit leverde hilarische momenten op die door de genodigden zeer gewaardeerd werden.

Het boek, met een typisch Lelystadse ‘recht voor zijn raap’-titel, bevat verhalen van Lelystedelingen die in de jaren ‘70 en ‘80 dagelijks met de bus van Lelystad naar Amsterdam reisden en weer terug. De verhalen zijn typerend voor de periode waarin de bus het enige openbaar vervoermiddel van en naar Lelystad was. Het boek geeft dan ook een mooi beeld van de tijd waarin de dagelijkse busrit over de Oostvaardersdijk een belangrijk onderdeel vormde van het sociale leven van veel Lelystedelingen. ‘Ik laat zowel de passagiers als de buschauffeurs aan het woord’, aldus Ger Koreman in een interview dat FlevoPost met hem had. Voordat Ger een auto aanschafte, reisde hij vijf jaar met de bus naar zijn werk in Amsterdam. ‘Het was een rit van vijf kwartier in een koude, naar diesel stinkende bus met harde rode bankjes zonder hoofdsteunen’, lacht hij. Ook tijdens de boekpresentatie kwamen de verhalen volop los. Diverse keren werd gevraagd wanneer het tweede deel uitkomt. ‘Laat mij eerst maar eens weten wat jullie van dit boek vinden’, was het antwoord van de schrijver.

Wie het boek wil kopen, kan contact opnemen met de Ger Koreman via: koreman48@xs4all.nl.

GER KOREMAN | Als de Oostvaardersdijk kon lullen

 

In de krant van 23 februari 2015

 krant-koreman-480-(2015-02-23)

In de krant van 28 januari 2015

krant-koreman-480-(28-1-2015)

In de Flevopost 22 januari 2015

In de Stentor 15 januari 2015

krant-koreman-480-(15-1-2015)

In de krant van 1 september 2014

krant-koreman-480-2014-09-01

 In de krant van Flevoland 3-8-2014

Eerste exemplaar overhandigd aan de Burgemeester van Dendermonde

Het eerste exemplaar van ‘Soldaat Navette meldt zich…’ werd overhandigd aan de Burgemeester van Dendermonde de heer Piet Buyse door Ger Koreman (auteur). De Burgemeester hield vooraf een ruim anderhalf uur durende presentatie met beelden over de vernietiging van de stad Dendermonde.

Een ‘Ollander’ die een boek schrijft over een gekwetste Belgische soldaat die naar Engeland vlucht vanuit Dendermonde door Belgiė en Nederland. Daar moesten onze zuiderburen even aan wennen, maar met het eindresultaat zijn ze zeer tevreden. Een op feiten en waarschijnlijkheden gebaseerde oorlogsroman over een achterneef van mijn schoonbroer uit Vlaanderen. Gebruikmakend van de trotse verhalen zoals ze nog altijd binnen de familie verteld worden. Maar ook onderzoek o.a. in het militair archief naar het dossier van soldaat Navette in Evere bij Brussel, leverde verrassende informatie op. Fysieke erfstukken binnen de familie maakt mijn verhaal compleet. Een spannende roman waarbij Soldaat Navette tijdens zijn vlucht kennis maakt met de wreedheden en verschrikkingen van de Duitsers.

Piet Buyse, Burgemeester van Dendermonde schrijft in zijn voorwoord o.a.: “Dit boek voegt een nieuwe dimensie toe aan de vele boeken over de Groote Oorlog. Soldaat Navette laat ons goed aanvoelen hoe het geweest moet zijn. Dat is de grote verdienste van deze roman.”

news-ger-koreman-01-230-2014-07-25

news-ger-koreman-02-230-2014-07-25