Stap 1 
boekplan

auteur | Frank van der Heul

Frank van der Heul is zonder twijfel onze meest productieve schrijver. Hij publiceerde een hele serie boeken over uiteenlopende onderwerpen, van klassieke auto's tot zeereizen.

Wij over Frank van der Heul

Wij werken al een jaar of 10 met Frank van der Heul, die via zijn eigen uitgeverij Albatros al vele boeken publiceerde in eigen beheer. Hij schrijft vooral over klassieke auto’s, maar ook maritieme geschiedenis heeft zijn interesse. Het zijn bijzondere boeken, enorm gedetailleerd en informatief, maar tóch krijg je als lezer het gevoel dat je de auteur leert kennen. Persoonlijk vinden wij “Salsa, suikerriet en sleeën“(over de auto’s in Havana in 1992) en “Cowboys kitsch en Cadillacs” (een autorit van van San Francisco naar New York City) zijn leukste boeken, maar ook “Stoom aan het IJ” (over de geschiedenis van de Amsterdamse scheepvaart) en “Reis naar een verdwenen wereld” zijn unieke documenten. Frank is een ervaren uitgever en verzorgt zelf de editing, vormgeving en promotie. Wij verzorgen vervolgens het printen en de distributie via bol.com. Daardoor hoeft Frank geen voorraad aan te houden, want dat zou een prijzige aangelegenheid zijn met zoveel verschillende titels. Op deze manier kan hij zich concentreren op het schrijven van de volgende titel van zijn indrukwekkende oeuvre!

Frank van der Heul over ons

“Schrijven is een passie, althans voor mij. Op de lagere school was ik al verzot op het maken van opstellen. Na de mulo kwam ik in de grafische industrie terecht en haalde het diploma handzetten. Een oud en mooi maar ook tijdrovend ambacht, en met de opkomst van fotografisch zetsel  feitelijk rijp voor het museum. Na een lange reeks van zeer uiteenlopende beroepen, variërend van zeeman, fabrieksarbeider en grondwerker tot kantoorbediende, koffeeshophouder en kinderfotograaf, begon ik in 1980 met het schrijven van artikelen voor een klassiek autoblad. Vijf jaar later publiceerde ik mijn eerste boek over dit onderwerp en er volgden nog meerdere. Met de opkomst van digitale drukmethodes, het zogenaamde printing/publishing on demand, besloot ik mijn werk in eigen beheer te gaan publiceren. Een belangrijke drijfveer was het feit dat ik als auteur bij een regulaire uitgeverij niet meer dan 10 procent aan royalties ontving. Mijn uitgeverij Albatros is een eenmanszaak en mijn beroepservaring als reproductie-fotograaf en grafisch vormgever komen in dit kader goed van pas. Mijn boeken (klassieke auto’s, maritieme geschiedenis, reisverhalen en autobiografisch getinte romans) komen inmiddels alweer enige jaren bij bestelmijnboek.nl  ‘van de pers’ en over de samenwerking met Esther Kraaijenbrink kan ik niet anders stellen dan dat die uitstekend is. Haar bedrijf biedt prima kwaliteit en levert stipt op tijd. Een aanrader.”