Stap 1 
boekplan

auteur | Dolf Peeters

Dolf Peeters bundelde zijn columns in een heerlijk politiek incorrect boek over motorrijden, motorrijders en motoren. Maar vooral over mensen.

auteur Dolf PeetersWij over Dolf Peeters

Een man die nog nooit een deadline heeft gemist, maar die de planning van zijn privé trips achteraf maakt. Een man die gek is op zijn vrijheid en op oude motorfietsen. Die onbevangen manier van reizen heeft ervoor gezorgd dat hij een ongelooflijk scala aan mensen heeft ontmoet. Want welke ‘all in ressort’ vakantieganger heeft ooit van een tandeloze boer in een gehucht in de Franse Alpen te horen gekregen hoe de lokale ezelsoort aan het kruis op zijn rug is gekomen? Maar wat voor mediawerk de blondgelokte jonge dame deed die in Normandië helemaal ‘out’ ging na haar derde glas calvados? Dat is nooit duidelijk geworden. Wees onbevangen en praat met mensen. Uit interesse. Zo zijn wij Dolf ook tegen gekomen.

Dolf Peeters over ons

“Ik ben huurwoordenaar en bewerkstelliger. Ik lever tekstenwerk, vertaal, redigeer voor opdrachtgevers in print, online. En ‘in het wild’ als vertaler tussen twee partijen. Maar ik lever ook ‘vrij werk’. Zo was er in de loop der tijd een hele stapel columns geboren die losjes samen te vatten zou zijn onder de noemer ‘Mannen, motoren en (wat) meisjes’. Dat samenvattingsidee speelde ergens op de achtergrond. Tijdens de jaarmarkt in Brummen ontmoette ik Esther. We hadden een instant ‘klik’. ‘Mannen, motoren en (wat) meisjes’ werd een politiek niet geheel correct feit en dankzij Esthers begeleiding vooraf, haar service achteraf, haar- en mijn eigen mediamassage zijn er aardig wat exemplaren van verkocht. En elk kwartaal komen de royalties binnen. Keurig. Niet dat Heleen van Royen mijn adem al in haar nek voelt, maar toch… Ik ben intussen bezig met een tweede boekidee. En daarmee ga ik dan weer naar Esther toe.”