Stap 1 
boekplan

PROJECT | De Witte Schuur

Het project van zorgboerderij de Witte Schuur laat ons zien hoe je een boek voor je bedrijf kan inzetten op een ándere manier.

AUTEUR | zorgboerderij De witte schuurWij over De Witte Schuur

Het prentenboek “De Gelaarsde Kat op de Witte Schuur” is gemaakt door mensen met een beperking. Ik had Conny van Herwijnen zelf tot ons telefoongesprek over dit artikel nog nooit gesproken, eerlijk gezegd. Het hele project rondom het prentenboek van haar zorgboerderij de Witte Schuur werd volledig begeleid door Margo Vonk, auteur en schilder, die wekelijks schildert met deze kunstenaars met een beperking. Toch was ik als mede-ondernemer benieuwd wat Conny deed besluiten dit prentenboek te publiceren. De meeste boeken die via bedrijven bij ons binnenkomen zijn immers cursusboeken. Deze investeringen dienen vooral om te laten zien dat de onderneming bepaalde expertise in huis heeft. Dit boek voldeed totaal niet aan dit profiel.

Het gesprek met Conny verklaarde alles: “Deze zorgboerderij is echt een familiebedrijf. Ik kan me als kind herinneren dat mijn ouders in de boerderij al mensen met een verstandelijke beperking aan het werk hield, ook uit sociaal oogpunt. We zijn nu omgevormd naar zorgboerderij, maar we houden het bewust kleinschalig. We kennen alle deelnemers persoonlijk. Het belangrijkste uitgangspunt is dat we iedereen in zijn waarde laten. De deelnemers hebben echt een baan, ze werken bijvoorbeeld in de taartenbakkerij of in de moestuin. Die producten worden dan weer in onze winkel verkocht. Anderen schilderen in het atelier en voelen zich ook inderdaad kunstenaar. Ook deze mensen groeien van waardering. Het boek is een concreet resultaat van het atelier. Daarom past dit boek bij die visie.”

En inderdaad, op de dag van de boekpresentatie ben ik even naar Culemborg gereden en ik heb nog nooit zoveel blije gezichten bij elkaar gezien. De Witte Schuur had groots uitgepakt met een heel dagprogramma rondom de boekpresentatie. Iedereen glom van trots, zowel de deelnemers als hun familie, vooral ook omdat de wethouder kwam. Het artikel in de krant was de kers op de taart. Weken later spraken ze er nóg over.

Zakelijk gezien was dit boek dus toch een hele slimme zet, zeker omdat het grootste deel van de oplage via crowdfunding en voorverkoop al vooraf was verkocht. Zo kon tegen relatief lage kosten hun bijzonder sympathieke visie breed uitgedragen worden.

Conny van Herwijnen van De Witte Schuur over ons

“Samenwerken met BestelMijnBoek is ons goed bevallen. Een boek maak je niet elke dag, dus als je aan zo’n project begint wil je graag weten hoe het werkt en wat je allemaal moet doen om het te realiseren. Dankzij de deskundige hulp van BestelMijnBoek hoefden we ons nergens zorgen over te maken. We kregen hulp bij het bedenken van allerlei praktische zaken en we kregen zelfs gratis hulp bij de opmaak van het boek. We zijn zo blij met BestelMijnBoek dat we zeker met het volgende sprookje  weer naar Delft zullen gaan!”

In de Culemborgse Courant 28-9-2017

Wethouder overhandigt sprookjesboek tijdens open dag Witte Schuur.