Stap 1 
boekplan

auteur | Cobi Oosterling

Cobi Oosterling laat anderen met haar genieten van een leven op het platteland.

AUTEUR | Coby OosterlingOver Cobi Oosterling

Het leven van Cobi Oosterling speelde zich af in kleine dorpen, maar sinds haar pensionering leeft zij echt “in” het platteland, tussen de knotwilgen. In de weilanden om haar huis lopen koeien, schapen, kippen en varkens. Vogeltjes zijn er in veelvoud, In een tijd waarin klimaatverandering een topic is, is het plattelandsleven in al haar facetten een droomleven. Dat droomleven vult mijn dagen met veel plezier en vindt zijn weg in het schrijven van verhaaltjes of kleine schrijfsels over dieren rond ons huis. Mijn romans vertellen altijd over gewone mensen die ongewone dingen doen, net zoals in ons dagelijkse leven het geval is.

Het bedenken van een plot en de uitwerking daarvan, zodat aan het eind van het boek alles met elkaar klopt, werkt verslavend. Als een boek na ongeveer een jaar schrijven definitief verandert in een manuscript dat door de drukkerij kan worden gebruikt, komt er een leegte, die zich uiteindelijk weer vult met bedenksels voor een nieuw boek.

Over haar boek “Het Spinhuis”

Het Spinhuis is een verhaal over een prachtige, oude en vervallen villa, waarin de geheimen zich hebben opgestapeld, geheimen van vorige bewoners, maar ook van de nieuwe generatie. Roos, revalidatiearts, is na een burn out en een dreigende scheiding op zoek naar haar weg in het labyrinth van het leven. Zij erft van tante Annabeth een prachtig oud en vervallen huis. Wie was tante Annabeth die het huis aan Roos naliet? De spinnetjes lijken te zorgen voor rust, totdat de rust wordt verstoord als Roos en haar vrienden een ontdekking doen in de kelder.

‘De lamp boven de keukentafel was gemaakt van hout, met gedraaide armen voor kaarslampjes. Hij was ingepakt in een fijnmazig kanten waas van spinnenwebben, nu er een lichtje in scheen was het web te mooi om ooit onder het mom van schoonmaak te verwijderen.’

Een zoektocht naar vrijheid van denken, niet meer klakkeloos doen wat anderen vinden dat je moet doen.

Cobi Oosterling over ons

“Het traject van het schrijven van verhalen en boeken tot en met de gedrukte uitkomst is een zoektocht op zich. Het juiste lettertype, de regelafstand, het maken van een cover, en daarna het zoeken naar een ISBN nummer en tenslotte een drukkerij.

Toen ik voor het printen van Het Spinhuis in contact kwam met Esther Kraaijenbrink van BestelMijnBoek vond ik een vriendelijk aanspreekpunt. Iedere vraag die ik nog had, heeft zij kunnen beantwoorden. De samenwerking is persoonlijk, prettig en snel.” 

In het AD van 23-9-2019