Stap 1 
boekplan

auteur | Astrid Abbing

Astrid Abbing is gepokt en gemazeld. Het schrijven van boeken en de vormgeving is haar vak. En haar passie.

auteur | Astrid AbbingWij over Astrid Abbing

Wie een boek wil publiceren en wat meer begeleiding wil, kan terecht bij Astrid Abbing. Zij is niet alleen bedreven in het schrijven van teksten en vormgeven van boeken, zij is ook bijzonder handig in het werven van fondsen. Mits het boek zich daarvoor leent natuurlijk. Een mooi voorbeeld daarvan is het boek “Ypenburg 10 mei 1940“.

In het boek geeft Astrid Abbing een aantal jonge soldaten een gezicht door het verhaal van hun dappere strijd rond Ypenburg op 10 mei 1940 opnieuw te vertellen. Alle leerlingen groep 7 en 8 van de basisscholen in Ypenburg hebben een exemplaar van het boek ontvangen. De uitgave van dit boek is mede mogelijk gemaakt door diverse subsidies, o.a. van de gemeente Den Haag en Fonds 1818.

Astrid Abbing over ons

“Het lijkt tegenwoordig wel of iedereen een boek schrijft en uitgeeft. Is dat echt zo simpel? Uit ervaring kan ik zeggen, nee dat is het niet. Een idee voor een boek is een eerste stap. Uitwerken tot een leesbaar geheel is al een stuk lastiger. En dan ook nog illustreren met goed en mooi beeld. Vormgeving is en blijft een vak apart. En dan tenslotte het drukken. Of het nu gaat om grote of kleine oplagen, bij BestelMijnBoek adviseren ze je bij het maken van de juiste keuzes. Als je daar tijdig met hen over in gesprek gaat, kom je niet voor verrassingen te staan. Het geeft tenslotte een kick als je boek in de boekenkast staat en online  door (on)bekenden wordt gekocht.”

IN HET AD 8-11-2020

De vechtscheiding van een vriendin was aanleiding voor de Rijswijkse auteur Astrid Abbing om een praktisch handboekje, Echt scheiden, zo doe je dat! te schrijven. ,,Niet huilen, maar handelen”, is de kern. Lees hier het complete interview in het AD.

ASTRID ABBING | Echt Scheiden